Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας

Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας

Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας

pande[a]mo

Αλέξανδρος Χριστοδουλόπουλος

23 Μαρτίου 2023 – 23 Απριλίου 2023

Στοά Σπυρομήλιου, City Link, Αθήνα

 

To City Link, ως ένας χώρος που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, μέσα στη ζωή των πολιτών, συμμετέχει έμπρακτα σε πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.

Αυτή τη φορά, φιλοξενεί στη Στοά Σπυρομήλιου μια φωτογραφική έκθεση επί ψηφιακών μέσων με θέμα την Αθήνα στο πλαίσιο του lockdown και της πανδημίας.

Μια περίοδο κατά την οποία όλοι ψηλαφήσαμε και επαναπροσδιορίσαμε πτυχές της ζωής μας τις οποίες είχαμε κρύψει κάτω από το σαρωτικό κύμα της καθημερινότητάς μας.

Έτσι και η πόλη μας, η Αθήνα, την περίοδο αυτή μας “επανασύστησε” το πρόσωπό της, απαλλαγμένο από τους θορύβους, τα «φτιασίδια» και τις παρεμβολές μας. Αυτό το πρόσωπο θέλουμε να το θυμίσουμε, να το εγγράψουμε στο συλλογικό υποσυνείδητο και να το θέσουμε ως τη βάση για μια νέα σχέση με την πόλη μας. Ειδικά τώρα που ένα νέο κύμα καθημερινότητας διαμορφώνεται και τείνει να καλύψει πάλι εμάς και την Αθήνα, αλλά κυρίως, και δυστυχώς, τις πολύ πρόσφατες μνήμες “επανα-γνωριμίας” με τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, προχωρούμε, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χριστοδουλόπουλο και τον φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» στην συνδιοργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας και “χρήσιμης”  έκθεσης φωτογραφίας, τρία ακριβώς χρόνια μετά από την έναρξη της μεγάλης περιπέτειας.