Hermes

Η Hermès ανοίγει ξανά το πλήρως ανακαινισµένο κατάστηµα της στη γωνία Βουκουρεστίου και Σταδίου

 

Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ — Την 3η Απριλίου, η Hermès µε ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επαναλειτουργία του καταστήµατός της στην περίοπτη γωνία Βουκουρεστίου και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Το κατάστηµα επέκτεινε τους χώρους του, καλύπτοντας πλέον 158 τ.µ., οι οποίοι ανακαινίστηκαν πλήρως, ώστε να αντανακλούν τον πλούτο των 16 métiers του Παριζιάνικου Οίκου. Η Hermès άνοιξε για πρώτη φορά το κατάστηµά της στην Αθήνα την 1η Νοεµβρίου 2005. To αρχιτεκτονικό γραφείο του Παρισίου RDAI, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Denis Montel, ήταν υπεύθυνο για την ανακαίνιση και επέκταση του καταστήµατος. Η κληρονοµιά του RDAI εκτείνεται πίσω στην ίδρυση του γραφείου το 1972 απο την Ελληνίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Ρένα Dumas.

 

Στην είσοδο του καταστήµατος, τον επισκέπτη καλωσορίζει το ex libris του οίκου Hermès, που κοσµεί το πάτωµα. Από εκεί, ξεκινά ένα µοναδικό ταξίδι ανακάλυψης στον κόσµο της δεξιοτεχνίας και της εξαιρετικής τεχνογνωσίας της Hermès, µέσα απο κοσµήµατα, ρολόγια, πορσελάνες, γυναικεία µεταξωτά µαντήλια και αρώµατα. Ο κεντρικός χώρος φιλοξενεί το ανδρικό τµήµα που περιλαµβάνει γραβάτες, µια επιλογή απο µεταξωτά φουλάρια, παπούτσια και αξεσουάρ. Στην προέκταση του καταστήµατος, τα φωτιστικά οροφής Grecques, σχεδιασµένα για την Hermès το 1925, φωτίζουν τις δερµάτινες τσάντες, µικρά δερµάτινα είδη, είδη ιππασίας, καθώς και το γυναικείο τµήµα µε την συλλογή ready-to- wear, παπούτσια και αξεσουάρ.

Αναδεικνύοντας την δεξιοτεχνία και την χειροποίητη µαεστρία όλων των δηµιουργιών Hermès που εκτίθενται στο κατάστηµα, διακριτικά υλικά έχουν χρησιµοποιηθεί σε όλους τους χώρους του καταστήµατος που ικανοποιούν τόσο την όραση όσο και την αφή: Ευρωπαϊκή κερασιά µε σατέν µατ φινίρισµα έχει επιλεχθεί για τα έπιπλα, και όλες οι µεταλλικές επιφάνειες έχουν γραµµωτή υφή τύπου hairline. Παράλληλα, µια επιλογή από συνδυασµένα µεταξύ τους υφάσµατα έχει χρησιµοποιηθεί για να ντυθούν οι βιτρίνες και οι προθήκες, ενώ φίνο δέρµα καλύπτει τον πάγκο, στο τµήµα µε τα δερµάτινα προϊόντα. Όλα τα καθίσµατα του καταστήµατος προέρχονται απο την σειρά Shanghai, η οποία σχεδιάστηκε απο το RDAI αποκλειστικά για την Hermès και είναι επενδυµένα µε δέρµα σε διάφορους χρωµατισµούς.

 

Τρεις ξεχωριστές βιτρίνες, εµπνευσµένες απο το θέµα “Object Sense” της Hermès για το 2017, έχουν σχεδιαστεί απο τον Κύπριο εικαστικό Σωκράτη Σωκράτους. Οι βιτρίνες παρουσιάζουν µια εικαστική εγκατάσταση που επανέρχεται στο θέµα του ζωοµορφισµού, όπως αυτό απαντάται στις Μεσογειακές κουλτούρες και συνδυασµένο πάντα µε την εικονογραφία και την φιλοσοφία της Hermès. Κατασκευασµένα απο διάφορα υλικά όπως σίδηρος και µπρούντζος, τα αντικείµενα εµπλέκονται σε ενεργό διάλογο µε τις δηµιουργίες της Hermès, και συνθέτουν ένα αφήγηµα ανάµεσα στο φανταστικό και το πραγµατικό, δίνοντας την αφορµή για σκέψη και έµπνευση.

 

Η συνεχής αναζήτηση για την υψηλή ποιότητα υπήρξε ανέκαθεν ο στόχος για την Hermès. Απο την ίδρυσή της το 1837, έξι γενιές ευρηµατικών και παθιασµένων τεχνιτών έχουν συνεισφέρει στη διάδοση των αξιών της Hermès: τεχνογνωσία που προϋποθέτει την εφαρµογή εξαιρετικά υπολογισµένων και ανεπτυγµένων τεχνών µε αφοσιωσή στα πιο ποιοτικά υλικά, η αγάπη για όµορφα αντικείµενα φτιαγµένα για να αντέξουν στον χρόνο, και το πνεύµα της συνεχούς καινοτοµίας. Ως µια οικογενειακή επιχείρηση, η Hermès διοικείται απο τον Chief Executive Officer, Axel Dumas, µέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας. Της καλλιτεχνικής διεύθυνσης ηγείται ο Pierre-Alexis Dumas, επίσης µέλος της έκτης γενιάς.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Σταδίου 4 & Βουκουρεστίου 1, Σύνταγμα
Τ: 210 3233715

 

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:

10.00 – 19.00

Σάββατο:

10.00 – 18.00