«Αέρια έκθεση» στη Στοά Σπυρομήλιου

«Αέρια έκθεση» στη Στοά Σπυρομήλιου

Σε μια μοναδική «αέρια έκθεση» μεταμορφώνεται η Στοά Σπυρομήλιου, παρουσιάζοντας τη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την προβολή των θεατρικών παραστάσεων της περιόδου 2018 – 2019.
Οι παραστάσεις της νέας περιόδου του Εθνικού Θεάτρου επικοινωνούν με τους θεατές μέσα από εικαστικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στην καρδιά της πόλης στο City Link, σπουδαία εικαστικά έργα της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μεταφέρουν το μήνυμα των παραστάσεων πριν ακόμη ανέβουν επί σκηνής.
Τα έργα απευθύνονται στο κοινό με νέο οπτικό αλφάβητο που δανείζεται σημειολογικά στοιχεία, κώδικες, φόρμες, μύθους, εικόνες, σύμβολα, νοήματα, την αντίληψη ενός διαφορετικού τρόπου καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η έκθεση είναι μια πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, έτυχε θετικής υποδοχής από τη Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά και έχει την υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς Real Estate, Γεωργίου Κορμά, που υποδέχτηκε με θέρμη την ιδέα παρουσίασης αυτού του εγχειρήματος στην ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου του City Link.