Θέατρο Παλλάς

Η Εταιρεία Παραγωγής Θεαμάτων Θεατρικές Σκηνές Α.Ε. ιδρύθηκε το 2016 επιτυγχάνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει την καθολική αποδοχή του κοινού και των ανθρώπων του θεάτρου προσφέροντας παραστάσεις και θεάματα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Οι Θεατρικές Σκηνές στοχεύουν στη συνεργασία με όλους, χωρίς διαχωρισμούς, ταμπέλες και προκαταλήψεις. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, νέα ταλαντούχα παιδιά, κλασικά και πρωτοποριακά ανεβάσματα έργων θα ενωθούν συνθέτοντας  μια ξεχωριστή για τον χώρο πρόταση.

Το ιστορικό και εμβληματικό Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ ανήκει στο δυναμικό των Θεατρικών Σκηνών από το Σεπτέμβριο του 2017 και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικά θεάματα και εκδηλώσεις.

Xτίστηκε το διάστημα 1931-1932 και αποτέλεσε το πλέον αξιόλογο κινηματοθέατρο του Μεσοπολέμου στα Βαλκάνια. Σχεδιάστηκε σε κλασικίζοντα μοντέρνο ρυθμό, πάνω σε γαλλικά πρότυπα. Στη μνημειώδη είσοδο κυριαρχούν τα πολύχρωμα μάρμαρα και η εντυπωσιακή σκάλα, ενώ στο φουαγέ επενδύσεις από ξύλο καρυδιάς, art deco υαλογραφίες και περίτεχνα ψηφιδωτα, Η αίθουσα ήταν αρχικά 2500 θέσεων με χαρακτηριστική κυματοειδής οροφή. Η πλήρης ανακαίνιση του θεάτρου έγινε στις αρχές του 2000 με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του και διατήρηση όλων των ιστορικών στοιχείων καθιστώντας το ένα σύγχρονο μνημείο. Όσον αφορά τη σκηνή και την πλατεία επανασχεδιάστηκαν εκ νέου για να εξυπηρετήσουν τις πιο απαιτητικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις και εξοπλίστηκε με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Παραγωγές των Θεατρικών Σκηνών στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ έχουν παρουσιαστεί – μεταξύ άλλων – οι:

ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ του Δημήτρη Ψαθά σε Διασκευή-Απόδοση Κειμένου Δήμητρας Παπαδοπούλου και Σκηνοθεσία-Δραματολογική Επεξεργασία Γιάννη Κακλέα (2017)

CABARET music by John Kander, lyrics by Fred Ebb, and book by Joe Masteroff σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (2018)

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ της Μάρας Μεϊμαρίδη, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή (2018)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ του Δημήτρη Ψαθά σε Απόδοση –  Σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια (2019)

Οι Θεατρικές Σκηνές προσπαθούν να μεταφέρουν στη θεατρική αγορά της Αθήνας πρακτικές και καινοτομίες έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα σταθερό και αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η στελέχωση έχει γίνει με βάση την εμπειρία στη θεατρική αγορά, την επιχειρηματική επάρκεια και τη πλήρη – κάθετη οργανωτική δομή. Οι Θεατρικές Σκηνές – στο πλαίσιο αυτό –  έχουν καθιερώσει: εκτενή περίοδο προπώλησης 3 μηνών για τις κύριες παραστάσεις,  Last Minute discount policy, υπεριτλισμό στην ελληνική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής και στην αγγλική γλώσσα για τους αγγλόφωνους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας, dynamic ticket pricing κ.α..

Οι Θεατρικές Σκηνές Α.Ε. δραστηριοποιούνται επίσης στο θέατρο ΗΒΗ και στο θέατρο ΑΛΚΥΟΝΙΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Θεατρικές Σκηνές Α.Ε., Αμερικής 9 10672 ΑΘΗΝΑ

T: 2103639343

E: info@theatrikesskines.gr