Έκθεση γλυπτικής του Δημήτρη Βλάσση «ΜΕΤΑΠΛΑΣΕΙΣ»

ΣΤΟΑ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΥ
(CITY LINK ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ)
10-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο Δημήτρης Βλάσσης, στην έκθεση γλυπτικής του που πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο της Στοάς Σπυρομήλιου - City Link, στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 3), θα παρουσιάσει από τις 10 έως τις 22 Οκτωβρίου τη νέα ενότητα γλυπτών του από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο, που φέρουν τον γενικό τίτλο «Μεταπλάσεις».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 μεγάλα γλυπτά (1 από ανοξείδωτο χάλυβα, 7 ξύλινα και 2 από σίδηρο) διαστάσεων από 80 x 80 εκ. έως 250 x 100 εκ. Η νέα αυτή σειρά μινιμαλιστικών γλυπτών του Δημήτρη Βλάσση πραγματεύεται το θέμα των μεταπλάσεων της ευθειογενούς επιφάνειας. Οι «Μεταπλάσεις» διακρίνονται όσο καμμία άλλη ομάδα γλυπτών του Βλάσση για την απόλυτη αυστηρότητα των γραμμών, την καθοριστική ακρίβεια της φόρμας και το αψεγάδιαστο φινίρισμά τους – την τελειότητα της κατασκευής που, κληροδότημα των αρχιτεκτονικών του καταβολών, προβάλλει με υπαινικτική εκφραστικότητα την απόλυτη ομορφιά της απλότητάς τους.

Την έκθεση θα πλαισιώσει πλούσια και πλήρως εικονογραφημένη έκδοση, η οποία περιέχει όλα τα έργα της έκθεσης αλλά και μια ανασκόπηση του συνόλου του έργου του Δημήτρη Βλάσση. Αναγεννησιακός στις αναζητήσεις του, ο Βλάσσης κινείται με άνεση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, το θέατρο, τη γλυπτική, το design, αλλά και τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, το κόσμημα, το ρούχο...
Επιμέλεια έκθεσης και έκδοσης: Ελισάβετ Πλέσσα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΣΣΗ

Ο Δημήτρης Βλάσσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Αθηνών το 1969 και έκτοτε εργάζεται ως αρχιτέκτων, designer και γλύπτης με σημαντικό αριθμό έργων αρχιτεκτονικής, αντικειμένων design, εκθέσεων γλυπτικής (ατομικών και ομαδικών, εντός και εκτός Ελλάδος), διαλέξεις, διδασκαλία, παρουσιάσεις άρθρων και θέσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό, ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Παράλληλα έχει κάνει θεατρικές σπουδές και ασχολείται με το θέατρο ως σκηνοθέτης και σκηνογράφος.