Ένα «ΔΑΣΟΣ» από φωτογραφίες στην καρδιά της Αθήνας

Η κορυφαία έκθεση φωτογραφίας άγριας φύσης έρχεται για πέμπτη φορά στην Ελλάδα, στο CityLink 9 Μαΐου4 Ιουνίου 2011.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογράφος άγριας φύσης διοργανώνεται από το περιοδικό Wildlife Magazine του BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Λονδίνου. Ο μακροβιότερος εν ενεργεία και πιο φημισμένος διαγωνισμός στο είδος του, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα πιο σημαντικά ονόματα στη φωτογραφία της φύσης και ολοκληρώνεται με μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που μετά περιοδεύει σε όλο τον κόσμο. Η φετινή έκθεση που παρουσιάζεται σε 45 χώρες, περιλαμβάνει τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν μέσα από 31.152 συμμετοχές προερχόμενες από 81 χώρες και παρουσιάζουν τη δουλειά τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών φωτογράφων.

Η συλλογή καλύπτει μεγάλο εύρος θεμάτων και ύφους-πορτρέτα, συμπεριφορές και περιβαλλοντικές περιγραφές έως και αφηρημένες φωτογραφίες φύσης και εξυμνεί τη λαμπρότητα, το δράμα και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη. Υπογραμμίζει την ομορφιά, το χρώμα και τη μορφή μαζί με τις ανεπανάληπτες στιγμές της ζωικής συμπεριφοράς και του τοπίου. Οι κορυφαίοι στον κόσμο φωτογράφοι άγριας φύσης απεικονίζουν το χυμό, την ουσία ύπαρξης ζώων ή φυτών, αιχμαλωτίζοντας την ομορφιά της στιγμής, δίνοντας σας την αίσθηση «ήμουν κι εγώ εκεί».

Η ελληνική έκθεση διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από τις εκδόσεις Polaris με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. Η έκθεση θα παρουσιαστεί και πάλι με τον πλέον θεαματικό τρόπο καθώς οι φωτογραφίες θα είναι σε διαφάνειες τοποθετημένες σε ειδικές θήκες και θα φωτίζονται εσωτερικά (light boxes) με εντυπωσιακό αποτέλεσμα όσον αφορά στην απόδοση των χρωμάτων και στη δημιουργία "ατμόσφαιρας" στην έκθεση.

Από τις 9 Μαΐου και μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2011 δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, λεοπαρδάλεις και εξωτικά πουλιά κάνουν κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά Σπυρομήλιου, Βουκουρεστίου 3 (City Link).

Μέσα από την ιδιαίτερη εκφραστική τέχνη των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό το ελληνικό κοινό προσκαλείται να ανακαλύψει την ομορφιά, τη μοναδικότητα, αλλά και το εύθραυστο και αναντικατάστατο της άγριας φύσης.

Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες λειτουργίας 10.00 - 24.00 όλη την εβδομάδα.

Χορηγοί επικοινωνίας:

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ROCK 96,9, ATHENS DEE JAY 95,2

Για περισσότερες πληροφορίες: Πάνος Καπόπουλος

e-mail: p.kapopoulos@polarisekdoseis.gr

site: www.polarisekdoseis.gr/faf

Για φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση: www.polarisekdoseis.gr/press

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φωτογραφία απευθυνθείτε στο wildpress@nhm.ac.uk

POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΑ-MULTIMEDIA
Ναυαρίνου 17 106 81 Αθήνα
τηλ. 210 3836482 fax 210 3807608
www.polarisekdoseis.gr
info@polarisekdoseis.gr